Ioga dinàmic

Ioga Dinàmic

Dijous de 11:30 a 12:45

El Ioga Dinàmic, és hatha ioga en moviment, d’aquí ve el sentit de dinàmic. Les postures es practiquen amb una actitud d’exploració constant de les sensacions que cada moviment fa sorgir, i això ens porta a estar presents a nosaltres mateixos. Aquesta manera de practicar ioga és una manera de fer-se íntims amb nosaltres mateixos, d’experimentar la unitat que significa la paraula ioga, i tot sense esforç, amb plaer.

Imparteix: Gloria Puig

Començo a practicar ioga amb Josep Ribes el 1975, de qui vaig aprendre la importància de l’autopràctica diària, entre moltes altres coses. El 1977 passo sis mesos a l’Índia, on faig una estada a la Bihar School of Yoga, l’ashram de swami Satyananda. Allà, a part de la pràctica regular de postures i de la immersió en la vida d’un ashram, vaig conèixer la pràctica tàntrica del ioga nidra i també la tècnica shank prakshalana; totes dues les continuo aplicant regularment.

Des de l’any 76 practico meditació. M’hi vaig iniciar amb la Meditació Transcendental i després amb un grup del Quart Camí (seguint les ensenyances de Gudrjieff, del budisme Hinayana i del Mahayana) i el 83 vaig començar a practicar el budisme zen, sota la direcció d’Anna M. Schluter d’entrada, i posteriorment amb Berta Meneses, de qui sóc deixebla encara avui. També he practicat amb els deixebles del mestre Deshimaru, a Barcelona i a França. L’any 2008 faig una formació com a professora de ioga a l’escola Mandiram, a Barcelona. Des d’aleshores he fet classes a diferents grups i particulars, alCentre Cívic Drassanes, al centre de Sarrià YogAsana i a l’Instituto de Yoga Dinámico, en el zendo del carrer Lincoln, al Centro Luna i a la sala Aditi, tots de Barcelona.

Entre l’any 2009 i 2010 faig la formació com a professora de ioga dinàmic amb Godfrey Devereux, amb qui he pogut unir la meditació i el ioga, que, encara que en origen tenen la mateixa finalitat, són dues tècniques complementàries. Amb Godfrey Devereux he après a enfocar el ioga sense separar cos, ment i esperit, a considerar la integritat de la ment/cor, a prioritzar l’escolta del cos, la sensibilitat i la presència. Regularment assisteixo a cursos impartits per Godfrey Devereux per reciclar-me i aprofundir en la pràctica. He col·laborat en la traducció de l’anglès al castellà de la seva versió dels “Iogasutres de Patanjali”, i faig la traducció consecutiva en algunes de les seves visites aquí.

Paral·lelament, tinc formació en Lingüística, Història de l’Art i música, combino l’ensenyament de ioga amb traduccions de l’anglès i del francès, escrites i orals.

Contacte : Esta dirección electrónica esta protegida contra spam bots. Necesita activar JavaScript para visualizarla / 610837121