IOGA Vinyasa-Yin

els dimecres de 14h a 15h

El Ioga que practiquem els dimecres al Centre Cos, el pot practicar tothom.
Les classes es modifiquen segons les possibilitats de cada persona.
Qualsevol problema físic o emocional és tractat d’una manera individual, amb cura i respecte per la professora i cada classe és adaptada al grup i a les seves necessitats.
El tipus de Ioga que fem es diu Hatha Vinyassa Ioga i també fem algunes postures de Yin Ioga.

Hatha Vinyasa: “moviment sincronitzat amb la respiració”
Vinyasa Ioga és un tipus de Ioga de la família del Hata Ioga. És una pràctica bastant dinàmica. L’essència d’aquesta pràctica està en coordinar la respiració i el moviment a partir de diverses postures que treballen la flexibilitat la força l’equilibri i la concentració.
Una pràctica regular oxigena les cèl·lules i tonifica la musculatura del cos alhora que dona elasticitat i ajuda al bon funcionament dels òrgans i dels sistemes del cos, així com el sistema digestiu, el sistema nerviós…
Els beneficis més visibles són:
– Ajuda a reduir l’estrès: Ansietat, mal de cap, angoixa, nervis…
– Augmenta la concentració
– Augmenta l’energia Vital
– Ajuda a dormir millor
– Millora el dolor corporal així com: Mal d’esquena, dolor articular, rampes, dolor muscular…


Yin Ioga:
Yin Ioga és un estil passiu de Hatha Ioga, està compost per postures que en mantenen de manera relaxada entre 3 i 5 minuts.
A l’estar tanta estona en la postura el que fa és que arribis a aprofundir molt en l’estirament i a calmar el sistema nerviós.
Amb aquest aprofundiment de l’estirament arribem a rejuvenir els teixits conitius (facia corporal) lligaments, tendons, articulacions i tots els canals energètics que recorren aquests teixits.
És molt beneficiós pel dolor articular i muscular així com ajuda a descansar més profundament i augmenta l’energia vital


Estructura d’una classe:
La classe està estructurada en diferents parts.
Al principi de la classe practiquem una mica de “pranayama” o respiració yoguica que ens ajuda a oxigenar i activitats a preparar el cos per començar a moure’s. Després comença l’assana, o postures de Ioga, en aquesta part que ens ocupa pràcticament tota l’hora treballem les postures de Ioga d’una manera dinàmica i amb una sèrie de seqüències pensades per treballar diferents aspectes del cos. Aquí també introduïm, sobretot cap al final, algunes postures de Yin Ioga que ens ajuden a baixar l’energia cap a la calma. I finalment acabem sempre amb la relaxació per tal d’integrar tot el treball fet a la classe.

Imparteix: Iria Roig Juarez
Professora de Vinyasa i Yin Ioga, Professora de Ioga per embarassades, Professora de Ioga Post-part i Ioga mare-nadó, terapeuta Renaixadora, Doula i actriu.


https://iriaioga.jimdo.com

Esta dirección electrónica esta protegida contra spam bots. Necesita activar JavaScript para visualizarla

tel: 620 217 129

Cartell