El Counselling és un procés de recolzament i també és una filosofia. El fonament del counselling és la creença en que les persones som capaces de resoldre els nostres propis problemes si se’ns dóna l’oportunitat.
El counselling creu en la intel•ligència i el potencial de la persona.
És el que se’n diu una  relació d’ajuda. Una relació que fomenta l’auto - coneixement, l’acceptació de les teves emocions, el creixement personal i la mobilització dels teus propis recursos.
El counselling és un espai de comunicació creat per ajudar-te a potenciar els teus recursos interns per tal de viure millor i per tal d’ajudar-te a tu mateixa o a tu mateix. T’ajuda a formular els teus propis problemes i explorar-ne les opcions possibles, acceptant les decisions que tu prens, com l’ésser independent i capç que ets.
L’objectiu general és que tu visquis millor i de la manera que tu esculls com a més satisfactòria per a la teva vida. El que procurarem és que tu t’entenguis millor, que tinguis més claredat i desenvolupis el com enfortir-te per tal de posar-te en acció per canviar la situació.
La cosa més maca que té el counselling és que és un espai que creem entre dues persones: tu i jo, encara que el paper de cadascuna sigui diferent.
Tu ets un ésser independent que decideixes el que necessites, el que és bo per a tu i el que vols fer. Tu et mereixes tot el respecte en les decisions que prens.
I jo confio en el teu potencial, la teva independència i la teva intel•ligència. Per tant, ni et dirigiré ni et jutjaré ni et donaré consells. Sempre m’agrada deixar molt i molt clar que el meu rol és ajudar-te a trobar les teves pròpies solucions, la qual cosa no és el mateix que resoldre els teus problemes.
El que et puc donar és el suport per a què puguis desenvolupar les teves maneres d’adaptar-te millor als teus reptes, d’acord amb les teves fortaleses, les teves realitats i els teus somnis.
El counselling, té a veure amb anomenar i resoldre problemes, afrontar situacions, prendre decisions, sobreviure crisis, fer transicions, entendre i acceptar emocions complexes, millorar les relacions amb les altres persones i assumir responsabilitats.
A través d’aquest procés, no només aprens noves maneres de manegar-te amb els problemes que estàs afrontant ara mateix, si no que també desenvoluparàs habilitats i nous recursos que t’emportes cap el teu futur.
Prenent aquest compromís et dónes una oportunitat per treballar a través de les teves dificultats cap a les solucions mentre et familiaritzes amb les teves fortaleses.

Ita Maragall Vidal

Em pots trobar a Esta dirección electrónica esta protegida contra spam bots. Necesita activar JavaScript para visualizarla

Tel. 629 14 05 92