Medicina Tradicional Xinesa

La Medicina Tradicional Xinesa es una teràpia provada per el temps amb textos escrits que es remunten més de 4.000 anys i una pràctica que data uns 5.000 anys enrere. És la medicina més antiga del món que disposa de textos escrits sobre tecniques terapèutiques, diagnòstic, anatomia, fitoterapia i farmacopea... que, s’ha practicat de manera continuada durant 5.000 anys en una població molt extensa com és la Xina. Actualment l’utilitza ¼ part de la població mundial.

El primer canon de medicina interna escrit de manera estructurada i que conté les bases de la medicina Xinesa com nosaltres l’entenem data de fa 2.500 anys i en ella s’hi recopilen les tècniques que utilitzaven els metges de totes bandes del territori, es el Huang Di Nei Jing o “Clàssic de Medecina Interna de l’Emperador Groc”

La tradició d’aquesta medicina ens porta a entendre-la de la mateixa manera que els metges que la utilitzaven fa milers d’anys :
com una gran medicina que desplega totes les seves capacitats sobretot com a terapia preventiva. A occident estem acostumats a pensar en tractar-nos quan apareixen els simptomes, però per a la Medecina Tradicional Xinesa el període més important és el que precedeix l’instauració de la malaltia, doncs és el moment on hi ha menys resistència a tornar a l’estat d’equilibri. D’aquí que les tècniques utilitzades a consulta per esbrinar quin és el desquilibri son tan subtils, refinades i plenes de matisos, perquè busquen trobar el problema abans que es manifesti amb sintomes greus.

Aquesta capacitat per veure allò que comença a manifestar-se però que no s’ha instaurat ve donada per la manera com es practicava a l’antiguetat.
Els monjos s’encarregaven de la salut dels habitants dels pobles propers i visitaven les famílies periòdicament, i mantenien el seu estat de salut mitjançant les tècniques que hem mencionat i cobraven mitjançant l’intercanvi mentre la persona estava sana;
si queia malalta la tractaven sense cobrar fins que es refés doncs no havien fet bé la seva tasca; és una visió de la medicina que dóna molt que pensar...

La medicina Oriental entén l’ésser humà com un microcosmos en adaptació constant al macrocosmos i per mantindre un estat òptim de salut s’ha d’estar en harmonia amb el clima, les estacions i totes les influències externes/ internes (emocions).

El cos té un fluxe natural d’energia- Qi que circula pel nostre cos i d’una manera més especial per els canals o meridians
Quan l’organisme és incapaç d’adaptar-se apareix el desequilibri que anomenem malaltia i que es el resultat del bloqueig de l’energía vital anomenada QI.

Aquest bloquei pot ser produit per causes externes o internes i provocarà l’aparició de signes o símptomes que acompanyen les malalties i que aniran agreujant-se en el temps si no es regula.

La medicina tradicional xinesa considera que el cos és capaç de lluitar contra els problemes de salut, doncs disposa d’un sofisticat sistema de defensa i regeneració. L’objectiu del terapeuta és reforçar aquestes funcions internes sense interferir, potenciant els recursos del cos per fer front a les diverses situacions de desequilibri, i per a això disposa de diverses tècniques com son:

• Acupuntura

• Moxibustió

• Ventoses

• Fitoteràpia

• Dietètica

Tui-na

Qi gong

L’Acupuntura és la tècnica més coneguda i consisteix en l’inserció de petites i finíssimes agulles a punts molt específics del cos on és possible regular el flux d’energía, segons el cas s’acompanya de tractament amb ventoses i/o moxibustió ( aplicació d’escalfor a través d’un preparat d’Artemisa)

La Tui-Na es un tipus de massatge que utilitza tècniques manuals per estimular la circulació energètica i la sang estancada als meridians, articulacions i musculatura.

La Dietètica és part de la Fitoterapia doncs entén els aliments com a medicines i fa recomanacions dels aliments més adients i els que s’haurien d’evitar segons l’estat de l’individu.

La Fitoterapia xinesa és la tècnica que utilitza plantes i minerals per restablir l’estat de salut, té uns sòlids coneixements dels efectes de les plantes avalats per segles d’experiència i l’utilització constant i amb l’avantatge que no tenen efectes adversos.


Al Huang di Nei Jing ja es deia:
“ mantindre l’ordre enlloc de corregir el desordre és el principi fonamental de la sabiesa. guarir la malaltia un cop ja ha aparegut és com començar a excavar un pou quan ja es té set”


Com es una consulta avui en dia?

La primera visita el terapeuta observa la persona i mitjançant tot un seguit de preguntes sobre totes les funcions del cos, l’estudi dels polsos i la llengua, analitzarà si hi ha algun desequilibri, on es troba i quina es la millor manera d’abordar-ho.
Després d’això es farà la sessió d’acupuntura (sempre amb agulles d’un sol ús) utilitzarà les tècniques més adients per al cas personal i si és necessari farà les recomanacions dietètiques i / o fitoterapèutiques.
Les agulles es retenen entre 15 i 45 minuts, es retiren i s’aplica auriculoteràpia que consisteix en col•locar uns imans molt petits subjectats amb adhesiu al lòbul de l’orella i que amplien l’efecte terapèutic doncs treballen tots els dies que passen entre les visites (és una técnica molt coneguda per la seva utilització en dietes d’aprimament i casos de tabaquisme , doncs tracta molt efectivament l’ansietat.)
Les visites es succeeixen segons recomanació del terapeuta, que variarà en funció del tractament.

Què es pot tractar amb acupuntura?

segons la O.M.S (Organització Mundial de la Salut) està comprovada la seva efectivitat en:

*Aparell muscular-esquelètic:*Condicions internes:

-artritis

-asma

-neuràlgies

-hipertensió

-ciática

-úlceres

-mal d’esquena : lumbalgia aguda o crònica

-colitis

-tortícolis

-diarrea

-cervicalgia

-restrenyiment

-dolor per hèrnia discal

-indigestió

-contractures

-hemorroides

-bursitis

-problemes de sucre (hipoglucèmia)

-tendinitis

*Sisitema reproductor: *Otorrinolaringologia

-impotencia

-sordera, acúfens

-infertilitat

-dolor auricular

-vaginitis

-trastorns de la visió

-síndrome premenstrual

-vertígens

-nausees matutines ( embaraç)

-sinusitis

-irregularitat menstrual i amenorrea

-rinitis

-inflamació de la pelvis

-al.lèrgies

-alguns simptomes de la menopausa

-incontinencia urinaria

*Dermatología: *Transtorns neurològics:

-eczemes

-paràlisi facial

-acné

-neuràlgia del trigèmin

-herpes

-mal de cap i migranyes

-al•lèrgies de la pell

-apoplexia

-urticaries

-luxacions

-picors

-paràlisi cerebral

-psoriasis


Durga de Terrel Aparici

Tel. 654 18 66 30

Esta dirección electrónica esta protegida contra spam bots. Necesita activar JavaScript para visualizarla

http://www.acupunturafiv.com

http://embarazoyfertilidadnatural.blogspot.com


Acupuntura