Endocrinologia, Homeopatia i Medicina General

La Homeopatia és un sistema terapèutic basat en el principi Hipocràtic de la Similitud.(El semblant serà curat pel semblant). El que això vol dir és que aquelles substàncies que han provocat en la persona sana determinades simptomatologies podran ajudar a la persona malalta de símptomes semblants (homoios vol dir semblant en grec) a guarir la seva malaltia.

També contempla que cada persona emmalalteix de forma individual i per causes pròpies. És per això que cal tractar a cadascú segons la seva naturalesa, la seva forma de ser, de relacionar-se amb l’entorn, de viure les experiències de la vida i d’emmalaltir.
El procés guaridor de la Homeopatia el provoca l’acció dels medicaments sobre la capacitat de reacció de l’organisme, o sia, la seva Força vital el que significa que és el propi organisme qui realitza els processos cap a la curació.

Així, doncs, el diagnòstic homeopàtic es duu a terme fent una exploració de tots els àmbits de la persona (físic, metabòlic, reaccional, emocional i mental) a fi de trobar quin serà el medicament o medicaments que l’ajudaran en aquest procés,

Els medicaments homeopàtics són de naturalesa Física, sense substrat químic i realitzats a través d’un procés de Dilució i Dinamització que permet a l’aigua emmagatzemar la Informació que transmeten les substàncies que són sotmeses a aquest procediment i que serà lliurada al cos a fi de posar en marxa els processos correctors d’aquelles circumstàncies que ha provocat l’estat alterat de salut que anomenem malaltia i abocar a la persona a la recuperació de la Salut. Per tant, són medicaments sense toxicitat ni efectes secundaris, d’acció profunda i sense incompatibilitat amb cap altre sistema terapèutic

Així, doncs, podem concloure que la Homeopatia és un sistema terapèutic aplicable a qualsevol malaltia com a tractament únic en algunes i com a coadjuvant d’altres sistemes terapèutics en d’altres, que pot ser, i de fet és, d’una enorme utilitat en la Medicina primària degut a la seva innocuïtat, profunditat i eficàcia amplament demostrada i com a eina importantíssima en la Medicina preventiva. El seu ús generalitzat ajudaria a estalviar moltes malalties, intervencions quirúrgiques, hospitalitzacions, toxicitat medicamentosa i pot ser, també, una eina d’estalvi important en la despesa sanitària.

Dr Àngel Roig

(col.8940 Barcelona) Llicenciat en Medicina i Cirurgia any 1974. Primera promoció de l’UAB.Metge de capçalera a l’àmbit rural fins 1989. Especialista en Endocrinologia l’any 1979. Fundador de l’Àrea Bàsica de Salut de Sta. Eugènia de Berga 1985-89. Pràctica de l’Homeopatia des de 1989 fins ara.
President de la secció Col·legial de Metges Homeòpates de 1992 a 1999 i de 2002 a 2005. Impulsor del cursos d’Homeopatia de Pre-grau a l’Universitat de Barcelona, Facultat de Medicina de 1994 a 1999 en els que hi va col·laborar com a director del programa i professor.
Cocreador dels Centres Thau a Vic (1994-2010) i Barcelona (1997-2005). Actualment Director Mèdic del Centre Thau-ecosalut de Vic des de Desembre 2010.
Nombroses conferències i programes de ràdio i televisió al llarg d’aquest anys.

Tlfs: 609 86 61 20 - 93 889 19 29

Esta dirección electrónica esta protegida contra spam bots. Necesita activar JavaScript para visualizarla